Gombás lecsós rakott krumpli recept

Hozzávalók:
- 1 kg krumpli
- 0,5 kg vegyes paprika
- 2 paradicsom
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd foghagyma
- 0,5 kg sampion gomba
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 3 dl tejföl
- 10 dkg kolozsvári szalonna
- 20 dkg vékony szeletelt sajt
- 7 keményre
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- olaj
- só
- pirospaprika
Elkészítése:
A paprikából, paradicsomból, vöröshagymából sűrű lecsót készítünk.
A gombát szeletekre vágjuk, petrezselyemmel megdinszteljük. A krumplit héjába megfőzzük, majd karikázzuk. A tojásokat szintén karikára vágjuk.
Egy tepsi aljára egy sor krumplit rakunk, majd megsózzuk. Vékonyan szétterítjük rajta a lecsót, kevés szaftot hagyjunk a tetejére, majd kenjük meg tejföllel. Következős sor a karikára vágott tojás lesz. Erre osztjuk el a megdinsztelt gombát. Betakarjuk az egészet szeletelt sajttal. Végül megint egy sor karikázott burgonya ezt sózzuk, meglocsoljuk a maradék szafttal és megkenjük tejföllel.
Tetejére apró kockára vágott kolozsvári szalonnát szórunk. Előmelegített sütőben pirosra sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »