Gombás lecsós rakott krumpli recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
85 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 kg krumpli
- 0,5 kg vegyes paprika
- 2 paradicsom
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd foghagyma
- 0,5 kg sampion gomba
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 3 dl tejföl
- 10 dkg kolozsvári szalonna
- 20 dkg vékony szeletelt sajt
- 7 keményre FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- olaj
- só
- pirospaprika
Elkészítése:
A paprikából, paradicsomból, vöröshagymából sűrű lecsót készítünk.
A gombát szeletekre vágjuk, petrezselyemmel megdinszteljük. A krumplit héjába megfőzzük, majd karikázzuk. A tojásokat szintén karikára vágjuk.
Egy tepsi aljára egy sor krumplit rakunk, majd megsózzuk. Vékonyan szétterítjük rajta a lecsót, kevés szaftot hagyjunk a tetejére, majd kenjük meg tejföllel. Következős sor a karikára vágott tojás lesz. Erre osztjuk el a megdinsztelt gombát. Betakarjuk az egészet szeletelt sajttal. Végül megint egy sor karikázott burgonya ezt sózzuk, meglocsoljuk a maradék szafttal és megkenjük tejföllel.
Tetejére apró kockára vágott kolozsvári szalonnát szórunk. Előmelegített sütőben pirosra sütjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.