Gombás lecsós rakott krumpli

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
85 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli
  • 0,5 kg vegyes paprika
  • 2 paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd foghagyma
  • 0,5 kg sampion gomba
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 3 dl tejföl
  • 10 dkg kolozsvári szalonna
  • 20 dkg vékony szeletelt sajt
  • 7 keményre tojás
  • olaj
  • pirospaprika

Elkészítése:

A paprikából, paradicsomból, vöröshagymából sűrű lecsót készítünk.

A gombát szeletekre vágjuk, petrezselyemmel megdinszteljük. A krumplit héjába megfőzzük, majd karikázzuk. A tojásokat szintén karikára vágjuk.

Egy tepsi aljára egy sor krumplit rakunk, majd megsózzuk. Vékonyan szétterítjük rajta a lecsót, kevés szaftot hagyjunk a tetejére, majd kenjük meg tejföllel. Következős sor a karikára vágott tojás lesz. Erre osztjuk el a megdinsztelt gombát. Betakarjuk az egészet szeletelt sajttal. Végül megint egy sor karikázott burgonya ezt sózzuk, meglocsoljuk a maradék szafttal és megkenjük tejföllel.

Tetejére apró kockára vágott kolozsvári szalonnát szórunk. Előmelegített sütőben pirosra sütjük.