Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Darált húsos rakott krumpli recept

Darált húsos rakott krumpli
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg krumpli
    • 70 dkg darált hús
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 3-4 dl tejszín
    • 10 dkg sajt
    • őrölt bors
    • ételízesítő
    • szerecsendió
    • majoránna
    • kakukkfű
    • 5 dkg margarin

    Elkészítése:

    A sütőformát (v. tepsit) kenjük ki vastagon margarinnal, majd vékonyan szeleteljük bele a fele mennyiségű krumplit. Ezután sózzuk meg, majd fedjük be a darált hússal. A hús tetejét ízlés szerint szórjuk meg a fűszerekkel, majd fedjük be a maradék vékonyra szeletelt krumplival, és szintén sózzuk meg.

    A tejszínbe nyomjuk bele a fokhagymagerezdeket, keverjük össze, majd óvatosan öntsük rá a krumplira. Ezután fedjük le alufóliával.

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten pároljuk kb. 45 percig. Ezután vegyük le a fóliát, és egyenletesen szórjuk meg a krumpli tetejét reszelt sajttal. Tegyük vissza a sütőbe, és süssük szép pirosra.

    Tálaláskor ízlés szerint kínálhatunk mellé salátát, savanyúságot, csemege uborkát…

    A darált húsos rakott krumpli kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 156 kcal
    Fehérje: 9 g
    Szénhidrát: 9 g
    Zsír: 9 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá