Darált húsos rakott krumpli

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli
  • 70 dkg darált hús
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3-4 dl tejszín
  • 10 dkg sajt
  • őrölt bors
  • ételízesítő
  • szerecsendió
  • majoránna
  • kakukkfű
  • 5 dkg margarin

Elkészítése:

A sütőformát (v. tepsit) kenjük ki vastagon margarinnal, majd vékonyan szeleteljük bele a fele mennyiségű krumplit. Ezután sózzuk meg, majd fedjük be a darált hússal. A hús tetejét ízlés szerint szórjuk meg a fűszerekkel, majd fedjük be a maradék vékonyra szeletelt krumplival, és szintén sózzuk meg.

A tejszínbe nyomjuk bele a fokhagymagerezdeket, keverjük össze, majd óvatosan öntsük rá a krumplira. Ezután fedjük le alufóliával.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten pároljuk kb. 45 percig. Ezután vegyük le a fóliát, és egyenletesen szórjuk meg a krumpli tetejét reszelt sajttal. Tegyük vissza a sütőbe, és süssük szép pirosra.

Tálaláskor ízlés szerint kínálhatunk mellé salátát, savanyúságot, csemege uborkát…