Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rakott kelbimbó recept

Rakott kelbimbó
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1,5 kg darált sertés hús
    • 1 kg kelbimbó
    • 2 bögre rizs
    • 3 ek étolaj
    • ízlés szerint só
    • 1 fej vöröshagyma
    • 4 gerezd fokhagyma
    • 1 kávéskanál köménymag
    • 1 kávéskanál borsikafű
    • ízlés szerint őrölt bors
    • 5 dl tejföl
    • 5 dkg sajt
    • 5 dkg vaj
    • 3 ek zsemlemorzsa

    Elkészítése:

    A kelbimbót megtisztítom és enyhén sós vízben megfőzöm.

    Rakott kelbimbó 004

    A rizst 1 ek olajon megfuttatom, dupla mennyiségű forró vízzel felöntöm, sózom és megfőzöm.

    A vöröshagymát kockára vágom és 2 ek olajon megdinsztelem. Rászórom a köménymagot, az áttört fokhagymát, borsikafüvet, ráteszem a darált húst, sózom, borsozom és erős tűzön, zsírjára pirítom.

    Rakott kelbimbó 002

    Én sertés dagadóból szeretem, de aki a soványabb húst szereti, az lapockából vagy combból készítse.

    Ha a hozzávalók elkészültek, a kelbimbóról leöntöm a vizet és a húst összekeverem a rizzsel.

    Egy nagyobb tepsit (38×30 cm) kivajazok és meghintem zsemlemorzsával, majd beleszórom a kelbimbót.Rászórom a húsos-rizses keveréket, tetejére tejfölt öntök és ráreszelem a sajtot.

    Közepes fokozaton (200 fok) addig sütöm, még a sajt megpirul a tetején.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá