Rakott kelbimbó recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1,5 kg darált sertés hús
- 1 kg kelbimbó
- 2 bögre rizs
- 3 ek étolaj
- ízlés szerint só
- 1 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 kávéskanál köménymag
- 1 kávéskanál borsikafű
- ízlés szerint őrölt bors
- 5 dl tejföl
- 5 dkg sajt
- 5 dkg vaj
- 3 ek zsemlemorzsa
Elkészítése:
A kelbimbót megtisztítom és enyhén sós vízben megfőzöm.
A rizst 1 ek olajon megfuttatom, dupla mennyiségű forró vízzel felöntöm, sózom és megfőzöm.
A vöröshagymát kockára vágom és 2 ek olajon megdinsztelem. Rászórom a köménymagot, az áttört fokhagymát, borsikafüvet, ráteszem a darált húst, sózom, borsozom és erős tűzön, zsírjára pirítom.
Én sertés dagadóból szeretem, de aki a soványabb húst szereti, az lapockából vagy combból készítse.
Ha a hozzávalók elkészültek, a kelbimbóról leöntöm a vizet és a húst összekeverem a rizzsel.
Egy nagyobb tepsit (38×30 cm) kivajazok és meghintem zsemlemorzsával, majd beleszórom a kelbimbót.Rászórom a húsos-rizses keveréket, tetejére tejfölt öntök és ráreszelem a sajtot.
Közepes fokozaton (200 fok) addig sütöm, még a sajt megpirul a tetején.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »