Hozzávalók:
Elkészítése:
A kelbimbót megtisztítom és enyhén sós vízben megfőzöm.
A rizst 1 ek olajon megfuttatom, dupla mennyiségű forró vízzel felöntöm, sózom és megfőzöm.
A vöröshagymát kockára vágom és 2 ek olajon megdinsztelem. Rászórom a köménymagot, az áttört fokhagymát, borsikafüvet, ráteszem a darált húst, sózom, borsozom és erős tűzön, zsírjára pirítom.
Én sertés dagadóból szeretem, de aki a soványabb húst szereti, az lapockából vagy combból készítse.
Ha a hozzávalók elkészültek, a kelbimbóról leöntöm a vizet és a húst összekeverem a rizzsel.
Egy nagyobb tepsit (38×30 cm) kivajazok és meghintem zsemlemorzsával, majd beleszórom a kelbimbót.Rászórom a húsos-rizses keveréket, tetejére tejfölt öntök és ráreszelem a sajtot.
Közepes fokozaton (200 fok) addig sütöm, még a sajt megpirul a tetején.