Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rakott káposzta recept

Rakott káposzta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 bögre rizs
    • 0,5 kg sertéshús darálva
    • 1 doboz Vecsési káposzta
    • 2 fej vörös hagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 mk piros paprika
    • 1 sárga paprika
    • 1 db paradicsom
    • 1 késhegynyi őrölt bors
    • 4 ek étolaj
    • 2 db 450 gr-os tejföl
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 14 dkg reszelt sajt
    • 1-2 ek folyékony margarin

    Elkészítése:

    A vöröshagymát apróra vágtam, 2 ek. olajon üvegesre pároltam, majd megszórtam piros paprikával és 1 dl vízzel felöntöttem.
    A darált húst rátettem, ízesítettem borssal, sóval, zúzott fokhagymával és kicsumázott paprikával és egy szeletekre vágott paradicsommal.

    Fedő alatt készre sütöttem,a közben elpárolgott vizet pótoltam. A riszt olajon megpirítottam, kétszeres mennyiségű forró vízzel felöntöttem,ízesítettem őrölt borssal,sóval és vegetával.

    Sütőt bemelegítettem és fedővel lezárva betettem a sütőbe. A tűzhelyet lekapcsoltam és a melegen megdagadt készre a rizs.

    A káposztát vízben egy kissé kimostam, hogy ne legyen túl savanyú, majd egy vöröshagymát felaprítottam, olajon megdinszteltem, a káposztát rátettem és fedő alatt puhára sütöttem.

    Egy tepsit olajjal kikentem, zsemlemorzsával megszórtam. Fele káposztát az alján elosztottam. A tejfölt 2 db tojással, őrölt borssal, vegetával ízesítve simára kevertem, majd a káposztát meglocsoltam az egyharmad részével.

    A darált húsos pörköltet összekevertem a rizzsel és a tejfölre tettem, szépen eligazítottam rajta. Újból a meglocsoltam tejföllel, majd káposzta másik felével befedtem.

    Tejfölös tojásos habarékkal lekentem, reszelt sajttal megszórtam, folyékony margarinnal meglocsoltam. 220 fokra melegített sütőben 20 perc alatt megsütöttem.

    Szalonnát pirítottam a tetejére, 6 szeletet, amit bevagdostam.
    Jó,magyaros, laktató menü.
    Jó étvágyat!

     

    Tipp:

    Húsleves lével is felönthető a rizs, úgy a legfinomabb.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá