Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rakott, morzsás karfiol recept

Rakott, morzsás karfiol
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók 4 személyre:

    • 1 nagy fej karfiol
    • 30 dkg darált hús (nálam csirkemell volt)
    • 10 dkg bacon
    • 1 fej vöröshagyma
    • 4 gerezd fokhagyma
    • 1 csokor petrezselyem
    • 10 dkg rizs
    • 2 nagy doboz tejföl
    • 20 dkg sajt
    • bors
    • delikát
    • majoránna
    • zsiradék

    Elkészítése:

    A karfiolt rózsáira szedem, alaposan megmosom és bő, sós vízben nem túl puhára megfőzöm.

    Közben az apró kockára vágott bacont jól lepirítom kevés zsiradékon. Amikor már szép barna ráteszem az apróra vágott hagymákat, a petrezselymet, majd a darált húst. Fűszerezem és kb 15 percig pirítom. Közben a rizst enyhén sós vízben megfőzöm, de nem teljesen.

    Amikor már minden elkészült összekeverem a húst a rizzsel és hozzákeverem az egyik tejföl felét. Egy jénai alját kikenem zsiradékkal, megszórom kevés zsemlemorzsával. Erre rétegezem a karfiol felét, erre jöhet a húsos rizses keverék, megint karfiol, majd a maradék tejföllel elkevert sajt.

    20-25 perc alatt 200 fokon készre sütöm.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá