Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Muszaka recept

Muszaka
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 3db közepes padlizsán
    • 6 db közepes burgonya
    • 6 db nagy gomba
    • 1/2 kg darált hús
    • 1 nagy fej vörös hagyma
    • 1-2 gerezd fokhagyma
    • 1 nagy sűrített paradicsom (jobb fél liter paradicsomlé)
    • bors
    • oregánó
    • fahéj
    • 1 adag besamelmártás https://receptneked.hu/martasok/sajtos-besamel/

    Elkészítése:
    A burgonyát héjában megfőzöm, megtisztítom és kb. fél centis karikákra vágom. A padlizsánt felkarikázom, sózom és kb. 10 percig pihentetem. A gombát szintén megtisztítom és fél centisre szeletelem. Először a gomba mindkét oldalát hirtelen forró olajon átsütöm, majd jöhet a padlizsán is. Közben a vöröshagymát apróra vágom, és a visszamaradt olajon üvegesre párolom, amikor majdnem kész hozzáadom a fokhagymát is. Pár másodpercig pirítom, majd jöhet rá a darált hús. Fűszerezem, majd amikor már jól átpirult a husi jöhet rá a paradicsom (ha sűrített paradicsomot használunk akkor fel kell engedni kevés vízzel). Ezután már csak annyi dolgunk van hogy a tepsibe rétegezzük. Alulra kerül egy sor padlizsán, erre a burgonya (lehet kicsit sózni, borsozni ha a sósabb ízeket kedveljük) a burgonya tetején eloszlatjuk a paradicsomos húst, majd jöhet a gomba végül a tetejét lezárom a padlizsánnal. Fóliával letakarom, 200 fokon 50 percig sütöm. A fóliát leveszem elegyengetem rajta a besamel mártást és még 10 percig sütöm 250 fokon.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá