Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hússal rakott zöldbab recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 80 dkg friss vagy 2 csomag mirelit zöldbab
    • 8 szelet kicsontozott sertésborda
    • 2 evőkanál olaj
    • 2 dl tejföl
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 5 dkg vaj
    • őrölt bors

    Elkészítés:
    A megtisztított, feldarabolt zöldbabot sós vízben puhára főzzük, majd a levét lecsurgatjuk. A vékonyra vert hússzeleteket megsózzuk, megborsozzuk, és az olajban mindkét oldalukat ropogós pirosra sütjük.Egy tűzálló tál aljára öntjük a pecsenyelevet, erre a zöldbab fele kerül, ráfektetjük a kisütött hússzeleteket, végül az egészet ismét babbal fedjük be. Leöntjük a tejföl és tojássárgája keverékével, tetejére tördeljük a vajat, és a sütőben alaposan átsütjük, de nem pirítjuk meg. így nagy üveg leszűrt konzerv zöldbabból is készülhet.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá