Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rakott burgonya zöldborsós-húsos raguval recept

Rakott burgonya zöldborsós-húsos raguval
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 40 dkg darált hús
    • 1 fej vöröshagyma
    • bors
    • provance-i fűszerkeverék
    • 1 ek piros paprika
    • olaj
    • héjában főtt, felkarikázott burgonya
    • 2 maréknyi fagyasztott zöldborsó
    • 1 nagy tejföl
    • csíkozott, füstölt húsos szalonna

    Elkészítése:

    A burgonyát héjában megfőzzük, majd miután kihűlt felkarikázzuk.

    A hagymát felaprítjuk. Serpenyőben felhevítünk egy kevés olajat, majd megdinszteljük benne a hagymát. Egy kicsit levesszük a tűzről és beleszórjuk a paprikát is. Adjuk hozzá a fűszereket. Ha van friss fűszernövényünk (bazsalikom, rozmaring) azt is most adjuk hozzá. Tegyük vissza a tűzre és rövid kevergetés után adjuk hozzá a darált húst is. Amennyiben szükséges adjunk hozzá egy kevés húslevest is (lehet leveskockából készült is). Öntsük hozzá a zöldborsót is. A ragut nagyjából 15 percig főzzük.

    Egy közepes tepsit kivajazunk és az aljára egy réteg burgonya kerül. Erre mehet a ragu, majd újabb réteg burgonya. Megszórjuk füstölt szalonnával. Ne felejtsük el a rétegeket fűszerezni sóval, borssal esetleg valami különleges fűszerrel, én provence-i keveréket használok, illetve tejföllel locsolgatni. Tetejére tejföl kerül, majd megszórjuk a maradék füstölt szalonnával.

    Alufóliával lefedve, forró sütőben kezdjük sütni, nagyjából 20-30 percig. A tetejét pedig további 6-7 percig fólia nélkül pirítjuk. Uborkával vagy céklával tálalom.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá