Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pulykacomb brassói recept

Pulykacomb brassói
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 80 dkg pulyka felsőcomb filé
    • 1 fej vöröshagyma
    • 8-10 gerezd fokhagyma
    • kevés só
    • őrölt bors ízlés szerint
    • 1 kk őrölt pirospaprika
    • csipetnyi kakukkfű
    • 2 ek zsír

    Elkészítése:

    A húst apróra vágjuk, és zsíron fehéredésig pirítjuk. Belereszeljük a vöröshagymát, és hozzáadjuk a szétnyomott fokhagymát.

    Kevés vízzel, vagy hús alaplével felöntjük, de csak annyira, hogy ne lepje el. Megsózzuk, jobban megborsozzuk, hozzátesszük a kakukkfüvet, és fedő alatt pároljuk.

    Ha a hús megpuhult, megszórjuk őrölt paprikával, és rövid ideig pirítjuk. A brassói nem szaftos étel.

    Közben bő olajban megsütjük a felkockázott sült burgonyát, ami a brassói jellegzetes körete. Össze is keverhetjük a hússal, vagy külön is tálalhatjuk.

    A pulykacomb brassói kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 176 kcal
    Fehérje: 18 g
    Szénhidrát: 2 g
    Zsír: 10 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá