Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Prézlis karfiol nagymamám konyhájából recept

Prézlis karfiol nagymamám konyhájából
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
10 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:
    1 nagyobb karfiol
    zsemlemorzsa
    olaj

    tejföl

    Elkészítése:

    A karfiolt rózsáira szedjük, majd forró vízben kb. 5-7 perc alatt puhára főzzük. A zsemlemorzsát egy kis olajon megpirítjuk (vigyázzunk ne pirítsuk túl, mert keserű lehet) és összekeverjük a főtt karfiollal. Tetejére öntsünk tejföl és már fogyaszthatjuk is ízlés szerinti fűszerezéssel.

    Tipp:

    Fűszerezésnek az egyszerű sózást ajánlom. Jómagam a vízbe is szoktam tenni sót de inkább utólag sózom meg a biztonság kedvéért jobban. Valaki a prézlihez is kever sót. Só, bors, paprika és még sok más fűszer megállja a helyét.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá