Prézlis karfiol nagymamám konyhájából

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
10 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:
1 nagyobb karfiol
zsemlemorzsa
olaj

tejföl

Elkészítése:

A karfiolt rózsáira szedjük, majd forró vízben kb. 5-7 perc alatt puhára főzzük. A zsemlemorzsát egy kis olajon megpirítjuk (vigyázzunk ne pirítsuk túl, mert keserű lehet) és összekeverjük a főtt karfiollal. Tetejére öntsünk tejföl és már fogyaszthatjuk is ízlés szerinti fűszerezéssel.

Tipp:

Fűszerezésnek az egyszerű sózást ajánlom. Jómagam a vízbe is szoktam tenni sót de inkább utólag sózom meg a biztonság kedvéért jobban. Valaki a prézlihez is kever sót. Só, bors, paprika és még sok más fűszer megállja a helyét.