Ukrán gombás pecsenye recept

Elkészítés:
A vajban sóval, borssal addig pároljuk az apróra vágott gombát, amíg saját levét el nem főtte, majd a tűzről levéve a finomra vagdalt kemény tojásokkal, a nyers tojással eldolgozzuk, ha kell, utánaízesítjük. A húst a tetején, hosszában kétharmad részéig úgy vágjuk be, hogy széthajtva, V alakú nyílást kapjunk. Ebbe tömködjük a gombás tölteléket, és a húst kívülről megsózzuk. Kivajazott alufólialapra fektetjük, a fólia végeit már töltés előtt a hús végeire simítjuk, nehogy a töltelék kifolyhasson belőle, majd az egészet fóliába csomagoljuk. A forró sütőben — a hús minőségétől függően — 1,5-2 óra hosszat sütjük. Végül a fóliából kibontjuk, a tűzálló tálra visszafektetjük (ha kedvünk van, a töltelékes részt reszelt sajttal meg is szórhatjuk), és a sütőbe visszatolva, a tetejét megpirítjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »