Ukrán gombás pecsenye recept

Elkészítés:
A vajban sóval, borssal addig pároljuk az apróra vágott gombát, amíg saját levét el nem főtte, majd a tűzről levéve a finomra vagdalt kemény tojásokkal, a nyers tojással eldolgozzuk, ha kell, utánaízesítjük. A húst a tetején, hosszában kétharmad részéig úgy vágjuk be, hogy széthajtva, V alakú nyílást kapjunk. Ebbe tömködjük a gombás tölteléket, és a húst kívülről megsózzuk. Kivajazott alufólialapra fektetjük, a fólia végeit már töltés előtt a hús végeire simítjuk, nehogy a töltelék kifolyhasson belőle, majd az egészet fóliába csomagoljuk. A forró sütőben — a hús minőségétől függően — 1,5-2 óra hosszat sütjük. Végül a fóliából kibontjuk, a tűzálló tálra visszafektetjük (ha kedvünk van, a töltelékes részt reszelt sajttal meg is szórhatjuk), és a sütőbe visszatolva, a tetejét megpirítjuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »