Ukrán gombás pecsenye

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 1 kg kicsontozott rövidkaraj
  • 15 dkg gomba
  • 2 kemény tojás
  • 1 nyers tojás
  • 5 dkg vaj (5 dkg reszelt sajt)
  • őrölt bors

Elkészítés:
A vajban sóval, borssal addig pároljuk az apróra vágott gombát, amíg saját levét el nem főtte, majd a tűzről levéve a finomra vagdalt kemény tojásokkal, a nyers tojással eldolgozzuk, ha kell, utánaízesítjük. A húst a tetején, hosszában kétharmad részéig úgy vágjuk be, hogy széthajtva, V alakú nyílást kapjunk. Ebbe tömködjük a gombás tölteléket, és a húst kívülről megsózzuk. Kivajazott alufólialapra fektetjük, a fólia végeit már töltés előtt a hús végeire simítjuk, nehogy a töltelék kifolyhasson belőle, majd az egészet fóliába csomagoljuk. A forró sütőben — a hús minőségétől függően — 1,5-2 óra hosszat sütjük. Végül a fóliából kibontjuk, a tűzálló tálra visszafektetjük (ha kedvünk van, a töltelékes részt reszelt sajttal meg is szórhatjuk), és a sütőbe visszatolva, a tetejét megpirítjuk.