Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tűzdelt pecsenye recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg fehérpecsenye vagy felsál
    • 15 dkg füstölt szalonna
    • 1 dl vörösbor
    • őrölt bors
    • kakukkfű
    • rozmaring

    Elkészítés:
    A füstölt szalonnát hosszúkás metéltre vágjuk, kiolvasztjuk, az üveges szalonnacsíkokat a zsírból kiszedjük, és a fűszerek keverékébe hempergetjük. Ezzel a fűszerezett szalonnával tűzdeljük meg a húst, és kívülről sóval bedörzsöljük. Ezután a szalonnazsírt megforrósítjuk, a húst megforgatjuk benne, a bort ráöntjük, és a pecsenyét fedő alatt puhára pároljuk. Tálalás előtt a húst kivesszük, felszeleteljük, a levét beforraljuk, és úgy öntjük rá.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá