Szilvás pecsenye recept
Hozzávalók:
- 1 kg sovány kicsontozott sertéskaraj
- 5 dkg füstölt szalonna
- 25 dkg aszalt szilva
- 2 dl fehérbor
- 1 evőkanál cukor
- 5 dkg vaj
- 1 fej vöröshagyma
- só
Elkészítés:
szemes és késhegynyi őrölt bors, 2 szem szegfűszeg, 1 citrom leve; 5 dkg húsos füstölt szalonna.
A bort a cukorral, a szemes borssal, a szegfűszeggel megtűzdelt hagymával meg a citromlével ízesítjük. A jól megmosott szilvát beleöntve, kis lángon 10 percig főzzük. Ezután a szilvát leszűrjük, és kimagozzuk. A húst hosszában a közepén felszúrjuk, a nyílást késsel kitágítjuk, és a szilvával jól megtömjük. A két szélére két szelet húsos szalonnát tűzünk, és a húst kívülről sóval, őrölt borssal bedörzsöljük. A vajon átsütjük, és egy kevés szilvafőző lében puhára pároljuk. Végül a sütőben ropogósra sütjük, és felszeletelve, forró tálra fektetve, a többi szilvát köré öntjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »

