Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hentes tokány recept

Hentes tokány
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók 4 személyre:

    • 1/2 kg sertés comb vagy lapocka
    • 10 dkg füstölt szalonna
    • 20 dkg füstölt sonka
    • 20 dkg csemegeuborka
    • 1 evőkanál paradicsom püré
    • 2 fej vöröshagyma
    • őrölt fekete bors

    Elkészítése:

    A hagymát apróra a húst,szalonnát,sonkát,csemegeuborkát vékony csíkokra vágjuk. A szalonnát kipirítjuk,hozzáadjuk a hagymát és megdinszteljük.

    Rátesszük a húst,sózzuk,borsozzuk és mindig csak kevés vizet alá öntve lassan pároljuk. Mikor a hús félig megpuhult hozzáadjuk a csíkokra vágott sonkát.

    Ha a hús már puha beletesszük a csemegeuborkát és a paradicsom pürét. Átpirítjuk és levesszük a lángról.

    Köretnek rizst vagy burgonyakrokettet ajánlok hozzá.

    Jó étvágyat kívánok! :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá