Hentes tokány

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1/2 kg sertés comb vagy lapocka
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 20 dkg füstölt sonka
  • 20 dkg csemegeuborka
  • 1 evőkanál paradicsom püré
  • 2 fej vöröshagyma
  • őrölt fekete bors

Elkészítése:

A hagymát apróra a húst,szalonnát,sonkát,csemegeuborkát vékony csíkokra vágjuk. A szalonnát kipirítjuk,hozzáadjuk a hagymát és megdinszteljük.

Rátesszük a húst,sózzuk,borsozzuk és mindig csak kevés vizet alá öntve lassan pároljuk. Mikor a hús félig megpuhult hozzáadjuk a csíkokra vágott sonkát.

Ha a hús már puha beletesszük a csemegeuborkát és a paradicsom pürét. Átpirítjuk és levesszük a lángról.

Köretnek rizst vagy burgonyakrokettet ajánlok hozzá.

Jó étvágyat kívánok! :)