Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Grillhús nyári salátával recept

Grillhús nyári salátával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók 4 személyre:
    Grill húshoz:

    • tetszés szerinti grillezhető húsok ( a képen látható ételhez 1 kg grillkolbász és 1,5 kg csirkecomb)
    • olaj
    • só, bors
    • 3 ek méz
    • 1/4 l sör
    • kakukkfű és zsálya

    A salátához:

    • 6 paradicsom
    • 4 paprika
    • 20 dkg csípős magyaros kolbász
    • 4 db cukkini
    • 5 főtt  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • friss bazsalikom

    Öntethez:

    • 200 g kefir
    • friss sindling
    • 3-4 gerezd fokhagyma
    • 1 reszelt kígyóuborka

    Elkészítése:
    Az elkészítés előtt egy nappal a csierkecombokat a sörös-mézes pácba tesszük, amit olajjal, sóval borssal fűszerezünk, valamint apróra vágott kakukkfűvel és zsályával megbolondítunk.
    A salátát a grillezés napján készítjük el, 2-3 órával a fogyasztása előtt.
    Kevés oliva olajon hagymát pirítunk, hozzáadjuk a szeletelt csípős kolbászt valamint a kockákra vágott cukkinit, ezt közepes tüzön addig forgatjuk a serpenyőben, amíg a kolbász kiengedi a zsírt, valamint a cukkini megpuhul, de még ropogós. Sütés közben fűszerezzük sóval, borssal.
    Miközben a serpenyős kolbászos cukkini lehül, megpucoljuk az előre megfőzött és kihűtött tojásokat, ezt cikkekre vágjuk, és egy üvegtálban összekeverjük a tetszés szerint felvágott paradicsommal, paprikával.
    A kihült serpenyős ételt összekeverjük a salátánkkal, friss bazsalikommal ízesítjük és fogyasztásig hűtőbe tesszük.
    Az öntethez – vagy mártogatóshoz – lereszeljük a kígyóuborkát és a fokhagymát, összekeverjük a kefirrel, sóval, snidlinggel, kevés citromlével ízesítjük és hűtőben állni hagyjuk.
    Amíg a húst kellemes társaságban megsütjük a teraszon, kevés sörözgetés mellett, a hűtőben az ízek összeérnek.
    Sütés közben gondoljunk a húsokra is, hogy ne száradjanak ki, néha egy kis sörrel locsoljuk meg őket.
    A húsokat a salátával tálaljuk, mindegyik tányérra teszünk a mártogatós szószból és a grillen pirított kenyérrel fogyasztjuk.
    Nagyon kellemes, nyári ízhatású frissítő étel a családnak, barátoknak :) Jó étvágyat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá