Hozzávalók 4 személyre:
Grill húshoz:
A salátához:
Öntethez:
Elkészítése:
Az elkészítés előtt egy nappal a csierkecombokat a sörös-mézes pácba tesszük, amit olajjal, sóval borssal fűszerezünk, valamint apróra vágott kakukkfűvel és zsályával megbolondítunk.
A salátát a grillezés napján készítjük el, 2-3 órával a fogyasztása előtt.
Kevés oliva olajon hagymát pirítunk, hozzáadjuk a szeletelt csípős kolbászt valamint a kockákra vágott cukkinit, ezt közepes tüzön addig forgatjuk a serpenyőben, amíg a kolbász kiengedi a zsírt, valamint a cukkini megpuhul, de még ropogós. Sütés közben fűszerezzük sóval, borssal.
Miközben a serpenyős kolbászos cukkini lehül, megpucoljuk az előre megfőzött és kihűtött tojásokat, ezt cikkekre vágjuk, és egy üvegtálban összekeverjük a tetszés szerint felvágott paradicsommal, paprikával.
A kihült serpenyős ételt összekeverjük a salátánkkal, friss bazsalikommal ízesítjük és fogyasztásig hűtőbe tesszük.
Az öntethez – vagy mártogatóshoz – lereszeljük a kígyóuborkát és a fokhagymát, összekeverjük a kefirrel, sóval, snidlinggel, kevés citromlével ízesítjük és hűtőben állni hagyjuk.
Amíg a húst kellemes társaságban megsütjük a teraszon, kevés sörözgetés mellett, a hűtőben az ízek összeérnek.
Sütés közben gondoljunk a húsokra is, hogy ne száradjanak ki, néha egy kis sörrel locsoljuk meg őket.
A húsokat a salátával tálaljuk, mindegyik tányérra teszünk a mártogatós szószból és a grillen pirított kenyérrel fogyasztjuk.
Nagyon kellemes, nyári ízhatású frissítő étel a családnak, barátoknak :) Jó étvágyat!