Bátaszéki pecsenye recept

Hozzávalók:
- 1 kg marhafelsál
- 10 dkg gomba
- 1 kiskanál reszelt vöröshagyma
- 5 dkg füstölt szalonna
- 3 ecetes uborka
- 1 fej vöröshagyma
- 2 evőkanál olaj
- 2 szem paradicsom
- 2 zöldpaprika
- só
- őrölt bors
Elkészítés:
A szép, tömör húsdarabot kétszer párhuzamosan úgy vágjuk, hogy szétterítve, egyujjnyi vastag, téglalap alakú húsdarabot kapjunk. Széleiről a felesleges húst levágjuk, és megdaráljuk. Egy kiskanál olajban a reszelt hagymát megpirítjuk, megpároljuk benne a karikákra vágott gombát, megsózzuk, megborsozzuk, és a darált hússal összedolgozzuk. A finomra vagdalt szalonnával ízesítjük, és vékonyan a húsra simítjuk. A közepére hosszában vékony uborkákat rakunk, és összegöngyölve átkötjük. A maradék olajat megforrósítjuk, a kockákra vágott hagymát fedő alatt megpároljuk benne, a húst átsütjük rajta, a paprikát meg a paradicsomot mellérakjuk, megsózzuk, és puhára pároljuk. Tálaláskor a tálat rizzsel alapozzuk, erre fektetjük a zsineg nélküli, felszeletelt húst, és az egészet az áttört mártással leöntjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »