Póréhagymával töltött medvehagymás fasírt őzgerincben recept

Hozzávalók:
- 1 kg darált sertés hús
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 fej hagyma
- 1 fej fokhagyma
- 2 zsemle
- só
- bors
- petrezselyem zöldje
- medvehagyma apróra vágva
- kb. 8-10 szelet bacon
- 1 csomag lapka sajt
- 1 szál póréhagyma
Elkészítése:
A zsemléket vízbe beáztatjuk, majd jól kinyomkodjuk és a darált húshoz adjuk a tojásokkal, az apróra vágott hagymával, a zúzott fokhagymával és a fűszerekkel együtt. Alaposan összegyúrjuk.
Egy tálca aljára kiterítjük a bacon szeleteket és elterítjük rajta a húsmasszát, beterítjük lapka sajt szeletekkel, majd kettévágjuk a póréhagymát és elhelyezzük a fasírton. A bacon szalonnával együtt feltekerjük.
Sütőpapírral bélelt formában, 180 fokos sütőben kb. 1,5 óra alatt megsütjük. Mikor kihűlt, akkor szeleteljük.
Tipp:
Hagymás törtburgonyát kínálunk hozzá, tejfölös, fokhagymás uborkasalátával.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »