Póréhagymával töltött medvehagymás fasírt őzgerincben recept
Hozzávalók:
- 1 kg darált sertés hús
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 fej hagyma
- 1 fej fokhagyma
- 2 zsemle
- só
- bors
- petrezselyem zöldje
- medvehagyma apróra vágva
- kb. 8-10 szelet bacon
- 1 csomag lapka sajt
- 1 szál póréhagyma
Elkészítése:
A zsemléket vízbe beáztatjuk, majd jól kinyomkodjuk és a darált húshoz adjuk a tojásokkal, az apróra vágott hagymával, a zúzott fokhagymával és a fűszerekkel együtt. Alaposan összegyúrjuk.
Egy tálca aljára kiterítjük a bacon szeleteket és elterítjük rajta a húsmasszát, beterítjük lapka sajt szeletekkel, majd kettévágjuk a póréhagymát és elhelyezzük a fasírton. A bacon szalonnával együtt feltekerjük.
Sütőpapírral bélelt formában, 180 fokos sütőben kb. 1,5 óra alatt megsütjük. Mikor kihűlt, akkor szeleteljük.
Tipp:
Hagymás törtburgonyát kínálunk hozzá, tejfölös, fokhagymás uborkasalátával.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »


