Póréhagymával töltött medvehagymás fasírt őzgerincben recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 kg darált sertés hús
- 2 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 fej hagyma
- 1 fej fokhagyma
- 2 zsemle
- só
- bors
- petrezselyem zöldje
- medvehagyma apróra vágva
- kb. 8-10 szelet bacon
- 1 csomag lapka sajt
- 1 szál póréhagyma
Elkészítése:
A zsemléket vízbe beáztatjuk, majd jól kinyomkodjuk és a darált húshoz adjuk a tojásokkal, az apróra vágott hagymával, a zúzott fokhagymával és a fűszerekkel együtt. Alaposan összegyúrjuk.
Egy tálca aljára kiterítjük a bacon szeleteket és elterítjük rajta a húsmasszát, beterítjük lapka sajt szeletekkel, majd kettévágjuk a póréhagymát és elhelyezzük a fasírton. A bacon szalonnával együtt feltekerjük.
Sütőpapírral bélelt formában, 180 fokos sütőben kb. 1,5 óra alatt megsütjük. Mikor kihűlt, akkor szeleteljük.
Tipp:
Hagymás törtburgonyát kínálunk hozzá, tejfölös, fokhagymás uborkasalátával.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.