Póréhagymával töltött medvehagymás fasírt őzgerincben

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg darált sertés hús
  • 2 egész tojás
  • 1 fej hagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 2 zsemle
  • bors
  • petrezselyem zöldje
  • medvehagyma apróra vágva
  • kb. 8-10 szelet bacon
  • 1 csomag lapka sajt
  • 1 szál póréhagyma

Elkészítése:

A zsemléket vízbe beáztatjuk, majd jól kinyomkodjuk és a darált húshoz adjuk a tojásokkal, az apróra vágott hagymával, a zúzott fokhagymával és a fűszerekkel együtt. Alaposan összegyúrjuk.

Egy tálca aljára kiterítjük a bacon szeleteket és elterítjük rajta a húsmasszát, beterítjük lapka sajt szeletekkel, majd kettévágjuk a póréhagymát és elhelyezzük a fasírton. A bacon szalonnával együtt feltekerjük.

Sütőpapírral bélelt formában, 180 fokos sütőben kb. 1,5 óra alatt megsütjük. Mikor kihűlt, akkor szeleteljük.

Tipp:

Hagymás törtburgonyát kínálunk hozzá, tejfölös, fokhagymás uborkasalátával.