Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pincepörkölt bográcsban recept

Pincepörkölt bográcsban
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 kg sertéslapocka
    • 5 nagy fej vöröshagyma
    • 4 púpos ek zsír
    • 2 kg krumpli
    • 1 ek só
    • 1 kk őrölt bors
    • 1 kk házi ételízesítő
    • 2 tk fűszerpaprika
    • 1 tk csemege paprikakrém

    Elkészítése:

    A húst mossuk meg alaposan és vágjuk kockákra.

    A krumplit pucoljuk meg, mossuk meg alaposan, majd vágjuk közepes kockákra. A megtisztított vöröshagymát vágjuk apróra.

    A bográcsba tesszük a zsírt, és a hagymát rádobva üvegesre pároljuk. Vegyük le a tűzről, szórjuk meg fűszerpaprikával és adjuk hozzá a húst. Tegyük vissza a tűzre, és kevergessük. Ha a hús már fehér, öntsük fel kevés vízzel (nem kell sokkal, mert a hús enged levet). Ízesítsük a fűszerekkel.

    Amikor a hús már majdnem puha, adjuk hozzá a krumplit, és főzzük készre az ételt. Szükség szerint még ízesítsük.

    Melegen, friss kenyérrel és savanyúsággal kínáljuk.

    Tipp:

    Elhatároztuk, ha nem esik az eső, vasárnap bográcsban készül az ebéd. Vendégeket hívtunk, így egy közös kis főzés mindig jó alkalom beszélgetni, nevetni és a gyerekek is élvezik a homokozást, bicajozást a friss levegőn. Február ellenére egész jó volt az idő, sütött a nap és túl hideg sem volt. Az idei év első bográcsozásához pincepörköltet választottunk. Közös előkészületek utána a férfiak vették kezükbe az irányítást és a fakanalat. Nagyon finom kis egytálétel lett a végeredmény.
    Saját készítésű hordós bedobálós savanyúságot kínáltunk hozzá és sütöttem egy joghurtos tönköly kenyérkét is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá