Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Penne tésztás fasírt három fajta mártással recept

Penne tésztás fasírt három fajta mártással
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Fasírthoz:

    • 1 kg darált hús (csirke, pulyka, marha stb.)
    • 2-3 ek zsemlemorzsa
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • bors
    • csipet kömény
    • 30 dkg penne tészta
    • 20 dkg reszelt sajt (edámi, trappista stb.)
    • 1 ek olaj
    • petrezselyem levél
    • bazsalikom levél (friss)
    • kápia paprika

    Sajtmártás:

    • 15 dkg reszelt sajt
    • 2 dl tejföl
    • 2 gerezd fokhagyma
    • bors

    Fokhagymás mustármártás:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 2 ek mustár
    • 1 ek cukor
    • 2 ek borecet
    • 2 dl tejföl (vagy tejszín)
    • bors

    Sárgarépa majonéz:

    • 2 nagyobb sárgarépa
    • 1 tk cukor
    • 1 tk mustárpor (darált mustármagból)
    • olaj
    • bors
    • fehérbor (vagy citromlé)

    Elkészítése:

    A penne tésztát főzzük ki sós, olajos, lobogó vízben. Ha kész, szűrjük le, és tegyük félre.

    A darált húst egy tálban keverjük össze a morzsával, a tojásokkal és a fűszerekkel. Kb. 50 x 50-es alufólia darabot olajjal kenjünk le, és erre rakjuk rá a fűszerezett darált húst kb. 1 ujjnyi vastagon. Ezen rendezzük el a tésztát, szórjuk rá a reszelt sajtot, majd a aprított petrezselyemlevelet, és kb. 10-15 bazsalikom levelet, valamint a hosszú csíkokra szelt paprikát.

    Az alufólia segítségével tekerjük fel szorosan. Rakjuk tepsibe, és előmelegített sütőben süssük 180 fokon 30 percet. Ezután vegyük ki a fóliából, és süssük pirosra fólia nélkül.

    Sajtmártás készítése:

    A sajthoz adjunk zúzott fokhagymát, őrölt borsot, sót és tejfölt, és keverjük össze. Tálalásig rakjuk hűtőbe.

    Fokhagymás mustármártás készítése:

    A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a mustárt, az ecetet, a sót, a borsot, a fokhagymát, és gőz felett állandóan keverve sűrűre főzzük. Gőzről levéve beleöntjük a tejfölt (ha tejszínnel készítjük, a tejszínt habbá verjük, és a kihűlt mártáshoz keverjük), és jól elkeverjük. Tálalásig hűtjük.

    Sárgarépa majonéz:

    A sárgarépákat sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, borsozzuk, hozzáadjuk a fehérbort, vagy citromlevet, a mustárport, a cukrot, majd turmixoljuk, közben vékonyan folyatva az olajat, mintha tojással készítenénk a majonézt. Ha szükséges, sózzuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá