Penne tésztás fasírt három fajta mártással recept
Hozzávalók:
Fasírthoz:
- 1 kg darált hús (csirke, pulyka, marha stb.)
- 2-3 ek zsemlemorzsa
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- bors
- csipet kömény
- 30 dkg penne tészta
- 20 dkg reszelt sajt (edámi, trappista stb.)
- 1 ek olaj
- petrezselyem levél
- bazsalikom levél (friss)
- kápia paprika
Sajtmártás:
- 15 dkg reszelt sajt
- 2 dl tejföl
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
Fokhagymás mustármártás:
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2 ek mustár
- 1 ek cukor
- 2 ek borecet
- 2 dl tejföl (vagy tejszín)
- só
- bors
Sárgarépa majonéz:
- 2 nagyobb sárgarépa
- 1 tk cukor
- 1 tk mustárpor (darált mustármagból)
- olaj
- só
- bors
- fehérbor (vagy citromlé)
Elkészítése:
A penne tésztát főzzük ki sós, olajos, lobogó vízben. Ha kész, szűrjük le, és tegyük félre.
A darált húst egy tálban keverjük össze a morzsával, a tojásokkal és a fűszerekkel. Kb. 50 x 50-es alufólia darabot olajjal kenjünk le, és erre rakjuk rá a fűszerezett darált húst kb. 1 ujjnyi vastagon. Ezen rendezzük el a tésztát, szórjuk rá a reszelt sajtot, majd a aprított petrezselyemlevelet, és kb. 10-15 bazsalikom levelet, valamint a hosszú csíkokra szelt paprikát.
Az alufólia segítségével tekerjük fel szorosan. Rakjuk tepsibe, és előmelegített sütőben süssük 180 fokon 30 percet. Ezután vegyük ki a fóliából, és süssük pirosra fólia nélkül.
Sajtmártás készítése:
A sajthoz adjunk zúzott fokhagymát, őrölt borsot, sót és tejfölt, és keverjük össze. Tálalásig rakjuk hűtőbe.
Fokhagymás mustármártás készítése:
A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a mustárt, az ecetet, a sót, a borsot, a fokhagymát, és gőz felett állandóan keverve sűrűre főzzük. Gőzről levéve beleöntjük a tejfölt (ha tejszínnel készítjük, a tejszínt habbá verjük, és a kihűlt mártáshoz keverjük), és jól elkeverjük. Tálalásig hűtjük.
Sárgarépa majonéz:
A sárgarépákat sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, borsozzuk, hozzáadjuk a fehérbort, vagy citromlevet, a mustárport, a cukrot, majd turmixoljuk, közben vékonyan folyatva az olajat, mintha tojással készítenénk a majonézt. Ha szükséges, sózzuk.