Hozzávalók:
Fasírthoz:
Sajtmártás:
Fokhagymás mustármártás:
Sárgarépa majonéz:
Elkészítése:
A penne tésztát főzzük ki sós, olajos, lobogó vízben. Ha kész, szűrjük le, és tegyük félre.
A darált húst egy tálban keverjük össze a morzsával, a tojásokkal és a fűszerekkel. Kb. 50 x 50-es alufólia darabot olajjal kenjünk le, és erre rakjuk rá a fűszerezett darált húst kb. 1 ujjnyi vastagon. Ezen rendezzük el a tésztát, szórjuk rá a reszelt sajtot, majd a aprított petrezselyemlevelet, és kb. 10-15 bazsalikom levelet, valamint a hosszú csíkokra szelt paprikát.
Az alufólia segítségével tekerjük fel szorosan. Rakjuk tepsibe, és előmelegített sütőben süssük 180 fokon 30 percet. Ezután vegyük ki a fóliából, és süssük pirosra fólia nélkül.
A sajthoz adjunk zúzott fokhagymát, őrölt borsot, sót és tejfölt, és keverjük össze. Tálalásig rakjuk hűtőbe.
A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a mustárt, az ecetet, a sót, a borsot, a fokhagymát, és gőz felett állandóan keverve sűrűre főzzük. Gőzről levéve beleöntjük a tejfölt (ha tejszínnel készítjük, a tejszínt habbá verjük, és a kihűlt mártáshoz keverjük), és jól elkeverjük. Tálalásig hűtjük.
A sárgarépákat sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, borsozzuk, hozzáadjuk a fehérbort, vagy citromlevet, a mustárport, a cukrot, majd turmixoljuk, közben vékonyan folyatva az olajat, mintha tojással készítenénk a majonézt. Ha szükséges, sózzuk.