Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Paradicsomos húsgombóc recept

Paradicsomos húsgombóc
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • fél kg darált hús
    • 15dkg rizs
    • 1 liter paradicsomlé
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • só,bors
    • fokhagyma
    • pirospaprika
    • 2 evőkanál liszt
    • másfél liter víz
    • 2 evőkanál cukor

    Elkészítése:
    A paradicsomlét a vízzel feltesszük főni egy kb. 4-5 literes fazékba.A darált húst egy tálba teszem hozzáadom a tojást, sót, borsot, fokhagymát,rizst pirospaprikát és jól összekeverem, majd állni hagyom amíg a paradicsom felforr.Kisebb tyúktojás nagyságú gombócokat formázok vizes kézzel és a felforrt paradicsomba óvatosan beleteszem. Mikor újra felforrt, lassabb tűzön tovább főzöm kb. fél óráig. A lisztet,a cukrot elkeverem egy kis hideg vízzel majd a főzőlével elkeverve a már megfőtt gombócokra öntöm. Egyet forralok rajta majd elzárom a gázt. Állni hagyom úgy 20 percet, hogy a gombócok magukba szívják az édes paradicsomlét.Aki édesebben szereti tehet bele több cukrot.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá