Paradicsomos húsgombóc recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 40 dkg darált sertés comb
- 20 dkg rizs
- 1 fej vöröshagyma
- 6 dl sűrített paradicsom
- víz
- cukor
- bors
- só
- őrölt kömény
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- olaj
- szárított petrezselyem
Elkészítése:
A rizst enyhén sós vízben szinte teljesen puhára főzzük, majd kihűtjük. A darált húst sóval, borssal, őrölt köménnyel ízesítjük, majd hozzáadjuk a főtt rizst és a tojást. Ezeket jól összedolgozzuk, és gombócokat formázunk.
A gombócokat enyhén sós vízben előfőzzük. Ameddig a gombócok főnek, a vöröshagymát megpirítjuk az olajon, majd hozzáadjuk a sűrített paradicsomot. A sűrűséget víz hozzáadásával módosíthatjuk. Ízlés szerint cukrot adunk hozzá, majd felforraljuk.
A megfőtt gombócokat óvatosan a paradicsomos mártásba helyezzük. Tálaláskor szárított petrezselyemmel díszíthetjük.
A paradicsomos húsgombóc kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 114 kcal
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 12 g
Zsír: 4 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 12 g
Zsír: 4 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.