Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Paradicsomos bab egytál – picadillo recept

Paradicsomos bab egytál – picadillo
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 0,5 kg szárazbab
    • 10 dkg bacon
    • 0,5 kg pulykahús
    • 0.5 l paradicsompüré
    • 3 fej hagyma
    • 5 gerezd fokhagyma
    • 1 marék csemege kukorica
    • 2 db zöldpaprika
    • 1 kevés só
    • 1 csipet őrölt bors
    • 1 kanál zsír
    • 1 db chilipaprika
    • 1 kevés bazsalikom levél
    • 1 kevés kakukkfű

    Elkészítése:

    A babot előző este beáztatjuk, majd másnap sós, babérleveses vízben előzzük. A húst, apró kockákra (2×2 cm) vágjuk, először a rostokra merőlegesen felszeletelve.  A vöröshagymát apróra vágjuk, a fokhagymát a kés lapjával szétnyomjuk, majd felaprítjuk.

    Az apróra vágott bacont kevés zsíron megpirítjuk, hozzáadjuk a hagymát és a fokhagymát. Kevés párolás után, egy kicsit megsózva a húst is hozzáadjuk. A húst addig pirítjuk, amíg ki nem fehéredik és egy kis kérek nem keletkezik rajta.

    Ezek után hozzáadjuk a paradicsomszószt, az előfőzött babot és a kukoricát. Egy picit később jöhet hozzá a chili paparika is. Ha nincs chilink, használhatunk Erős Pistát is.  A friss csilinek az aromája viszont összehasonlíthatatlan a konzervvel!

    Mivel a babot már előfőztük, így csak addig kell főzni, amíg a hús elkészül.

    A végén megkóstoljuk és fűszerezzük. Kerülhet bele bazsalikom, kakukkfű, só és bors is.

    Nem a hagyományos módon készült chili con carne, hanem a másik népszerű mexikói ételre, a picadillora hasonlít.

    Természetesen saját és a családom szájíze szerint.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá