Hozzávalók:
Elkészítése:
A babot előző este beáztatjuk, majd másnap sós, babérleveses vízben előzzük. A húst, apró kockákra (2×2 cm) vágjuk, először a rostokra merőlegesen felszeletelve. A vöröshagymát apróra vágjuk, a fokhagymát a kés lapjával szétnyomjuk, majd felaprítjuk.
Az apróra vágott bacont kevés zsíron megpirítjuk, hozzáadjuk a hagymát és a fokhagymát. Kevés párolás után, egy kicsit megsózva a húst is hozzáadjuk. A húst addig pirítjuk, amíg ki nem fehéredik és egy kis kérek nem keletkezik rajta.
Ezek után hozzáadjuk a paradicsomszószt, az előfőzött babot és a kukoricát. Egy picit később jöhet hozzá a chili paparika is. Ha nincs chilink, használhatunk Erős Pistát is. A friss csilinek az aromája viszont összehasonlíthatatlan a konzervvel!
Mivel a babot már előfőztük, így csak addig kell főzni, amíg a hús elkészül.
A végén megkóstoljuk és fűszerezzük. Kerülhet bele bazsalikom, kakukkfű, só és bors is.
Nem a hagyományos módon készült chili con carne, hanem a másik népszerű mexikói ételre, a picadillora hasonlít.
Természetesen saját és a családom szájíze szerint.