Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Paprikás krumpli hosszú lével recept

Paprikás krumpli hosszú lével
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 10 közepes szem krumpli
    • 1 közepes fej vöröshagyma
    • 5 szál füstölt pulyka virsli
    • 1 tk őrölt pirospaprika
    • 1 kk só
    • 1 csipet őrölt bors
    • 1 kk házi darált pirospaprika
    • 3-4 ek olaj

    Elkészítése:

    A megtisztított krumplikat nagyobb darabokra vágjuk, a vöröshagymát felkockázzuk, a virslit karikára vágjuk. Az olajat felforrósítjuk, majd a vöröshagymát üvegesre pároljuk rajta.

    A lángról lehúzva megszórjuk őrölt pirospaprikával, majd beleforgatjuk a krumplit. Felengedjük kb. 5 dl vízzel (a lényeg, hogy ellepje) és ízesítjük a fűszerekkel.

    Ha felfőtt, hozzáadjuk a virsli karikákat. Ha megpuhult a krumpli, elzárjuk. Melegen, savanyúsággal kínáljuk.

    Tipp:

    Ma egy nagyon egyszerű és gyorsan elkészíthető ételt dobtam össze, amit még drága Apukám anno nagyon sokat főzött, Ő is szívesen vette a kezébe a fakanalat. Sajnos már többé nem készíti, ezért is különleges számomra ez az étel. Virsli helyett kolbász is szuper bele és nem érdemes a savanyúságot nélkülözni mellőle, nálunk ez most savanyú káposzta volt.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá