Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Paprikás krumpli bográcsban recept

Paprikás krumpli bográcsban
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
20 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    A hozzávalók 20 literes bográcshoz értendőek! Min. 20 személy jól lakik belőle!

    • 10 kg krumpli
    • 2 kg hagyma
    • 2 üveg lecsó
    • pár szelet füstölt szalonna
    • 1 kg szeletelt kolbász
    • 1 ek zsír
    • só, bors, köménymag, őrölt édes paprika
    • 1 db csípős zöldpaprika
    • kevés bazsalikom, kevés kakukkfű

    A galuskához:

    • 1/2 kg liszt
    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • kevés víz
    • csipet só

    Elkészítése:

    Kezdő bográcsozóknak ajánlom! Nehéz elrontani.

    Lobogó tűzre tesszük a bográcsot. 1 ek. zsírban megpirítjuk a kakastarélyra vágott szalonnát, majd kiszedjük. A forró zsírban üvegesre pároljuk a hagymát, majd 1 evőkanál köménymaggal tovább pirítjuk.

    Pár perc után hozzáadjuk a lecsót, az erős paprikát, sózzuk, borsozzuk, és felöntjük vízzel. Addig főzzük amíg a hagyma jól meg nem fő. ( kb. 40 perc )

    A hasábra vágott krumplit is beletesszük. Annyi vizet teszünk rá, hogy ellepje. Újabb 15 perc főzés következik, miközben kikeverjük a galuskát. Lazára keverjük. Én a főzőlével szoktam hígítani.

    Mikor a krumpli félkemény beleszaggatjuk a galuskát. Ha szaggatóval csináljuk közben időnként keverjük meg, hogy ne álljon össze a tészta.

    A végén beletesszük a kolbászt, és a zöld fűszereket. Ne felejtsük többször kóstolni főzés közben. Ha az elején kicsit sósnak tűnik, ne izguljunk, mert a krumpli sok sót felvesz.

    Tálaláskor, ha még nem ették meg a nézelődők, a sült szalonnával díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá