Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Paprikás csirke puliszkával recept

Paprikás csirke puliszkával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 csirkemell
  • 2 csirkeszárny
  • 2 csirkecomb
  • 1 vöröshagyma (vagy póréhagyma)
  • őrölt fekete bors
  • fűszerpaprika
  • olaj
  • 1 ek liszt (fele rozs, fele fehér liszt)
  • 0,5 dl tej
  • 1 dl tejföl
  • 1-2 paradicsom
  • zöldpaprika
  • petrezselyemzöld

Puliszka:

  • 7 ek kukoricadara
  • kb. 5 dl víz
  • csipet só

Elkészítése:

A megtisztított hagymát és paprikát apróra vágjuk, és 1 evőkanálnyi forró étolajban megdinszteljük. Rászórjuk a pirospaprikát, és vizet öntünk rá.

Közben a befűszerezett csirkehúsokat egy teflon serpenyőben előpirítjuk, majd hozzáadjuk a hagymához. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Óvatosan átkavarjuk, majd vízzel felöntjük úgy, hogy éppen ellepje a húsdarabokat. A tüzet mérsékeljük, és hagyjuk, hogy a hús megpuhuljon.

Közben 1 ek liszttel, a tejföllel és kb. fél dl tejjel habarást készítünk, és ezzel  behabarjuk (én ilyenkor szoktam beletenni 2-3 szelet zöld paprikát is).

Felforraljuk, majd melegen tálaljuk puliszkával, vagy kifőzött tésztával. Az én családom puliszkával szereti a legjobban.

Puliszka készítése:

A puliszkához a vizet elkezdjük felforralni, és amikor a víz már meleg , de még nem forrt fel, beletesszük a kukoricadarát és ízlés szerint sót. Amikor besűrűsödött, levesszük a tűzről. Forrón tálaljuk.

A paprikás csirke puliszkával kalória és tápérték tartalma:

Kalória: 86 kcal
Fehérje: 9 g
Szénhidrát: 4 g
Zsír: 3 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

Hozzáadom a receptfüzethez

Őket is nézd meg!

Szólj hozzá