Paprikás csirke puliszkával recept
Hozzávalók:
- 1 csirkemell
- 2 csirkeszárny
- 2 csirkecomb
- 1 vöröshagyma (vagy póréhagyma)
- só
- őrölt fekete bors
- fűszerpaprika
- olaj
- 1 ek liszt (fele rozs, fele fehér liszt)
- 0,5 dl tej
- 1 dl tejföl
- 1-2 paradicsom
- zöldpaprika
- petrezselyemzöld
Puliszka:
- 7 ek kukoricadara
- kb. 5 dl víz
- csipet só
Elkészítése:
A megtisztított hagymát és paprikát apróra vágjuk, és 1 evőkanálnyi forró étolajban megdinszteljük. Rászórjuk a pirospaprikát, és vizet öntünk rá.
Közben a befűszerezett csirkehúsokat egy teflon serpenyőben előpirítjuk, majd hozzáadjuk a hagymához. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Óvatosan átkavarjuk, majd vízzel felöntjük úgy, hogy éppen ellepje a húsdarabokat. A tüzet mérsékeljük, és hagyjuk, hogy a hús megpuhuljon.
Közben 1 ek liszttel, a tejföllel és kb. fél dl tejjel habarást készítünk, és ezzel behabarjuk (én ilyenkor szoktam beletenni 2-3 szelet zöld paprikát is).
Felforraljuk, majd melegen tálaljuk puliszkával, vagy kifőzött tésztával. Az én családom puliszkával szereti a legjobban.
Puliszka készítése:
A puliszkához a vizet elkezdjük felforralni, és amikor a víz már meleg , de még nem forrt fel, beletesszük a kukoricadarát és ízlés szerint sót. Amikor besűrűsödött, levesszük a tűzről. Forrón tálaljuk.
A paprikás csirke puliszkával kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 9 g
Szénhidrát: 4 g
Zsír: 3 g