Hozzávalók:
Puliszka:
Elkészítése:
A megtisztított hagymát és paprikát apróra vágjuk, és 1 evőkanálnyi forró étolajban megdinszteljük. Rászórjuk a pirospaprikát, és vizet öntünk rá.
Közben a befűszerezett csirkehúsokat egy teflon serpenyőben előpirítjuk, majd hozzáadjuk a hagymához. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Óvatosan átkavarjuk, majd vízzel felöntjük úgy, hogy éppen ellepje a húsdarabokat. A tüzet mérsékeljük, és hagyjuk, hogy a hús megpuhuljon.
Közben 1 ek liszttel, a tejföllel és kb. fél dl tejjel habarást készítünk, és ezzel behabarjuk (én ilyenkor szoktam beletenni 2-3 szelet zöld paprikát is).
Felforraljuk, majd melegen tálaljuk puliszkával, vagy kifőzött tésztával. Az én családom puliszkával szereti a legjobban.
A puliszkához a vizet elkezdjük felforralni, és amikor a víz már meleg , de még nem forrt fel, beletesszük a kukoricadarát és ízlés szerint sót. Amikor besűrűsödött, levesszük a tűzről. Forrón tálaljuk.