Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Natúr sült hús és máj, párolt zöldséggel és burgonyafánkkal recept

Natúr sült hús és máj, párolt zöldséggel és burgonyafánkkal
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Zöldség körethez:

    • 1 hagyma
    • 2 répa
    • egy közepes fej zeller fele
    • bors
    • cukor

    Burgonyafánkhoz:

    • 5-6 közepes nagyságú burgonya
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • fél sütőpor
    • kb 4 ek liszt
    • 5 dkg margarin

    Natúr húshoz:

    • fél kg sertés comb, kb fél cm vastagra szeletelve
    • 30 dkg sertés máj, kb fél cm vastagra szeletelve
    • liszt
    • 2-3 gerezd fokhagyma apróra vágva

    Elkészítése:

    Kevés olajon a megtisztított és kockára vágott hagymát megdinsztelem. Közben megtisztítom a répát és a zellert, majd vékony szeletekre vágom. Ha kész vagyok, hozzáadom a hagymához, sózom, borsozom és kis lángon időnként megkeverve puhára párolom. Amikor puha, villával összetöröm, és egy ek cukrot keverek hozzá.

    A burgonyákat megfőzöm, majd összetöröm. Hozzákeverem a margarint. Egy tálba teszem hűlni és amikor már alig langyos hozzáadom a tojást, lisztet és a sütőport. Összekeverem és addig pihentetem, amíg kevés olajban kisütöm a comb és máj szeleteket. A húst előzőleg sóztam, borsoztam és sütés előtt lisztbe forgattam. Szép pirosra sütöm. A máj szeleteket csak borsoztam és lisztbe forgattam és annyi forró olajba sütöttem, ami félig lepte el. Mérsékelt lángon oldalanként kb 5-5 perc amíg átsül anélkül, hogy kiszáradna. Azért érdemes közben a közepét megnézni, ha már nem rózsaszín, akkor jó. Hőálló tálra szedjük, majd a májat sózzuk és a fokhagymát rászórjuk a tetejére.

    A fánk sütéséhez olajat melegítünk és kanállal beleszaggatjuk a tésztát, amit pirosra sütünk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá