Mindent bele vacsora egy tepsiből recept

Hozzávalók:
- 5-6 csirkemell
A páchoz:
- 1 kis doboz natúr joghurt (150 g)
- 2 ek olívaolaj
- 2 tk mustár
- bors
- 2 kk kurkuma
- 1-2 kk fokhagymapor
A zöldségekhez:
- ízlés szerint ki mit talál otthon: sárgarépa, fehérrépa, krumpli, hagyma
- 1 ek olívaolaj
- só
- petrezselyemzöld
- 6-7szelet bacon
- sajt
Elkészítése:
A csirkemellet megmossuk, megtöröljük, majd kicsit bevágjuk a közepét vagy akár legyező alakban is bevághatjuk.
Elkészítjük a pácot: összekeverjük a joghurtot, olajat a mustárral, a borssal, a kurkumával és a fokhagymával, majd beleforgatjuk a húst és egy-két órán át hagyjuk pácolódni.
A zöldségeket megpucoljuk és felkockázzuk, picit megsózzuk és megszórjuk petrezselyemzölddel, majd összekeverjük.
Egy tepsit kiolajazunk, és beleöntjük a felkockázott zöldséget (én szórtam még közé pár szelet szalonnát és kolbászt is mivel elkelett használnom, ami a hűtőben volt).
A húsokat kicsit megsózzuk, majd a mélyedésekbe teszünk egy szelet lila hagymát és egy kocka sajtot. Körbetekerjük egy-egy szelet baconnel, majd a zöldségre fejtetjük végül meglocsoljuk egy kis olívaolajjal és letakarjuk fóliával.
180 fokra előmelegített sütőbe toljuk és kb 35-45 percig sütjük, közben néha meglocsoljuk a kisült lével. Végül a fóliát levesszük, megszórjuk reszelt sajttal és kb 10-15 percre visszatoljuk a sütőbe és aranybarnára sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »