Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Húsos pite recept

Húsos pite
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg csőtészta
    • 7 dl tej
    • 1 fej vöröshagyma
    • 20-30 dkg darált hús
    • 1 kanál ételízesítő (vegeta)
    • bors
    • kevés oregánó (aki szereti, de nem fontos)
    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 dl joghurt
    • 2 teáskanál só
    • 1 dl étolaj
    • ketchup a tetejére

    Elkészítése:

    A tésztát egy órára beáztatjuk a tejbe.

    A húst kevés zsiradékon megdinszteljük a felszeletelt hagymával, közben ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal és oregánóval (de ez el is maradhat).

    A tojásokat felverjük, majd alaposan elkeverjük a joghurttal, sóval és az olajjal. Az így kapott masszát hozzáadjuk a tésztához, amit nem kell leszűrni.

    Alaposan összeforgatjuk, majd a húst is hozzáadjuk és kiolajozott, nagyobb tepsibe öntjük.

    A tetejére lehet még sajtot reszelni.

    Előmelegített sütőben addig sütjük fólia alatt, amíg a tészta meg nem puhul. Ha megpuhult, akkor levesszük róla és megpirítjuk a tetejét.

    Még melegen ketchupot csöpögtetünk a tetejére.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá