Húsos pite

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 30 dkg csőtészta
  • 7 dl tej
  • 1 fej vöröshagyma
  • 20-30 dkg darált hús
  • 1 kanál ételízesítő (vegeta)
  • bors
  • kevés oregánó (aki szereti, de nem fontos)
  • 5 tojás
  • 4 dl joghurt
  • 2 teáskanál só
  • 1 dl étolaj
  • ketchup a tetejére

Elkészítése:

A tésztát egy órára beáztatjuk a tejbe.

A húst kevés zsiradékon megdinszteljük a felszeletelt hagymával, közben ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal és oregánóval (de ez el is maradhat).

A tojásokat felverjük, majd alaposan elkeverjük a joghurttal, sóval és az olajjal. Az így kapott masszát hozzáadjuk a tésztához, amit nem kell leszűrni.

Alaposan összeforgatjuk, majd a húst is hozzáadjuk és kiolajozott, nagyobb tepsibe öntjük.

A tetejére lehet még sajtot reszelni.

Előmelegített sütőben addig sütjük fólia alatt, amíg a tészta meg nem puhul. Ha megpuhult, akkor levesszük róla és megpirítjuk a tetejét.

Még melegen ketchupot csöpögtetünk a tetejére.