Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Francia felsál recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg hosszú felsál
    • 10 dkg füstölt szalonna
    • 10 dkg főtt füstölt hús
    • 2-3 ecetes uborka
    • 1 sárgarépa
    • 2 dl fehérbor
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 5 dkg vaj
    • 2-3 szem borókabogyó
    • 1 csokor petrezselyemzöld

    Elkészítés:
    A húsból szép, hosszúkás szeleteket vágunk, és mindegyiket szalonnával, füstölt hússal meg egy darabka uborkával megspékeljük. A vajat megforrósítjuk, a húst megforgatjuk benne, a reszelt sárgarépát, az egészben hagyott fokhagymát beletesszük, a borral felengedjük, enyhén megsózzuk, és jó puhára pároljuk. Ha a levét elfőtte, egy kevés vizet öntsünk rá. (Kitűnő, ha párolás közben teszünk bele 2-3 szem borókabogyót, ezt tálalás előtt eltávolítjuk.) Tálalás előtt a tetejét finomra vágott petrezselyemzölddel meghintjük, és burgonyafánkkal kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá