Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bajor káposzta kolbásszal recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg fehérkáposzta
    • 4 szál debreceni
    • 10 dkg húsos füstölt szalonna
    • 1 nagy fej vöröshagyma
    • 1 leveskocka
    • őrölt bors
    • köménymag
    • néhány csepp ecet

    Elkészítés:
    a fölszeletelt és bevagdosott szalonnát ropogós pirosra sütjük, majd a pörcöt kivesszük, és félretesszük. Zsírjában megpirítjuk a karikákra vágott hagymát, és beletesszük a laskára vágott káposztát, majd sóval, borssal, köménymaggal, egy kevés ecettel ízesítjük. Fél liter vízben feloldunk egy leveskockát, a káposztára öntjük, és lefedve, lassan megpároljuk. Végül a káposzta tetejére fektetjük a kolbászt, és a sütőben addig sütjük, amíg a káposzta rövid lére nem apadt, a tetején pedig a kolbász ropogós pirossá nem vált. A pörccel koronázva tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá