Bajor káposzta kolbásszal recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 kg fehérkáposzta
- 4 szál debreceni
- 10 dkg húsos füstölt szalonna
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 leveskocka
- só
- őrölt bors
- köménymag
- néhány csepp ecet
Elkészítés:
a fölszeletelt és bevagdosott szalonnát ropogós pirosra sütjük, majd a pörcöt kivesszük, és félretesszük. Zsírjában megpirítjuk a karikákra vágott hagymát, és beletesszük a laskára vágott káposztát, majd sóval, borssal, köménymaggal, egy kevés ecettel ízesítjük. Fél liter vízben feloldunk egy leveskockát, a káposztára öntjük, és lefedve, lassan megpároljuk. Végül a káposzta tetejére fektetjük a kolbászt, és a sütőben addig sütjük, amíg a káposzta rövid lére nem apadt, a tetején pedig a kolbász ropogós pirossá nem vált. A pörccel koronázva tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.