Bajor káposzta kolbásszal

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg fehérkáposzta
  • 4 szál debreceni
  • 10 dkg húsos füstölt szalonna
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 leveskocka
  • őrölt bors
  • köménymag
  • néhány csepp ecet

Elkészítés:
a fölszeletelt és bevagdosott szalonnát ropogós pirosra sütjük, majd a pörcöt kivesszük, és félretesszük. Zsírjában megpirítjuk a karikákra vágott hagymát, és beletesszük a laskára vágott káposztát, majd sóval, borssal, köménymaggal, egy kevés ecettel ízesítjük. Fél liter vízben feloldunk egy leveskockát, a káposztára öntjük, és lefedve, lassan megpároljuk. Végül a káposzta tetejére fektetjük a kolbászt, és a sütőben addig sütjük, amíg a káposzta rövid lére nem apadt, a tetején pedig a kolbász ropogós pirossá nem vált. A pörccel koronázva tálaljuk.