Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mexikói chilis bab házi kenyérrel recept

Mexikói chilis bab házi kenyérrel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Chilis bab:

    • 50 dkg darált sertés hús
    • bors
    • mexikói fűszerkeverék vagy mexikói chilis bab alap
    • házi ketchup
    • konzerv bab
    • konzerv kukorica
    • 1-2 fej vöröshagyma
    • kb. 2 dl víz
    • olaj

    Házi kenyér:

    • 500 g liszt
    • 2,5- 3 dl víz
    • 1 csomag instant élesztő
    • 1 ek cukor
    • ízlés szerint só

    Elkészítése:

    Chilis bab készítése:

    A vöröshagymát apróra vágjuk, majd kevés olajon megdinszteljük és hozzáadjuk a darált húst. Sózzuk, borsozzuk és fehéredésig pirítjuk. Ekkor hozzáadjuk a mexikói fűszerkeveréket (vagy alapot) és felöntjük kb. 2 dl vízzel. Alaposan kiforraljuk, majd amikor a hús már teljesen puha, ketchuppal jól elkeverjük és hozzáadjuk a bab és a kukoricakonzervet. Összeforraljuk, majd házi kenyérrel és reszelt sajttal a tetején kínáljuk.

    Házi kenyér elkészítése:

    A lisztet elkeverjük a sóval, a cukorral és a szárított élesztővel. A vizet fokozatosan hozzáadva puha, nem ragacsos tésztát dagasztunk belőle. Konyharuhával lefedve 1 órán át pihentetjük.

    A megkelt tésztát átgyúrjuk, majd sütőpapíros tepsibe tesszük. Tetejét megvagdossuk, majd újra letakarjuk konyharuhával és meleg helyen kelesszük további kb. 30 percet.

    Amíg kel a tészta, a sütőt előmelegítjük 200-220 fokra. Egy sütésálló tálba kb. 3-4 dl vizet öntünk és betesszük a sütő aljára. Ha megkelt a tészta, vízzel megkenjük és betesszük a sütőbe. 30-40 perc alatt aranybarnára sütjük. (Ha azt szeretnénk, hogy a héja ropogós legyen, 2x kenjük meg vízzel sütés közben). Ha megsült, konyharuhába tekerjük, hagyjuk kicsit kihűlni, majd szeleteljük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá