Hozzávalók:
Chilis bab:
Házi kenyér:
Elkészítése:
A vöröshagymát apróra vágjuk, majd kevés olajon megdinszteljük és hozzáadjuk a darált húst. Sózzuk, borsozzuk és fehéredésig pirítjuk. Ekkor hozzáadjuk a mexikói fűszerkeveréket (vagy alapot) és felöntjük kb. 2 dl vízzel. Alaposan kiforraljuk, majd amikor a hús már teljesen puha, ketchuppal jól elkeverjük és hozzáadjuk a bab és a kukoricakonzervet. Összeforraljuk, majd házi kenyérrel és reszelt sajttal a tetején kínáljuk.
A lisztet elkeverjük a sóval, a cukorral és a szárított élesztővel. A vizet fokozatosan hozzáadva puha, nem ragacsos tésztát dagasztunk belőle. Konyharuhával lefedve 1 órán át pihentetjük.
A megkelt tésztát átgyúrjuk, majd sütőpapíros tepsibe tesszük. Tetejét megvagdossuk, majd újra letakarjuk konyharuhával és meleg helyen kelesszük további kb. 30 percet.
Amíg kel a tészta, a sütőt előmelegítjük 200-220 fokra. Egy sütésálló tálba kb. 3-4 dl vizet öntünk és betesszük a sütő aljára. Ha megkelt a tészta, vízzel megkenjük és betesszük a sütőbe. 30-40 perc alatt aranybarnára sütjük. (Ha azt szeretnénk, hogy a héja ropogós legyen, 2x kenjük meg vízzel sütés közben). Ha megsült, konyharuhába tekerjük, hagyjuk kicsit kihűlni, majd szeleteljük.