Mexikói aprópecsenye recept
Hozzávalók:
- 1 kg pulyka felsőcomb filé (készülhet csirkéből, vagy sertésből is)
- 25 dkg fagyasztott mexikói zöldségkeverék (sárgarépa kocka, zöldborsó, kukorica)
- 1 fej vöröshagyma apróra kockázva
- 2 gerezd fokhagyma,
- 1 ek tejföl
- kevés csili
- só
- őrölt bors
- kevés étolaj
Elkészítése:
A húst apró darabokra, vagy vékony csíkokra vágjuk. A hagymát kevés olajon feltesszük párolni, és hozzáadjuk a húst is. Belekerül a zúzott fokhagyma is, majd enyhén megsózzuk. Addig pároljuk, míg a hús kifehéredik, ekkor beletesszük a fagyasztott zöldségeket.
A tejfölt is hozzáadva, őrölt borssal és kevés apróra vágott csilipaprikával állítjuk be végleges ízét. Mielőtt kész lenne ételünk, kóstoljuk meg, és ha szükséges, sózzunk még rajta. Kifőtt tésztára halmozva tálaljuk.
Tokány jellegű étel, könnyen elkészíthető.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

