Mexikói aprópecsenye

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg pulyka felsőcomb filé (készülhet csirkéből, vagy sertésből is)
  • 25 dkg fagyasztott mexikói zöldségkeverék (sárgarépa kocka, zöldborsó, kukorica)
  • 1 fej vöröshagyma apróra kockázva
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • 1 ek tejföl
  • kevés csili
  • őrölt bors
  • kevés étolaj

Elkészítése:

A húst apró darabokra, vagy vékony csíkokra vágjuk. A hagymát kevés olajon feltesszük párolni, és hozzáadjuk a húst is. Belekerül a zúzott fokhagyma is, majd enyhén megsózzuk. Addig pároljuk, míg a hús kifehéredik, ekkor beletesszük a fagyasztott zöldségeket.

A tejfölt is hozzáadva, őrölt borssal és kevés apróra vágott csilipaprikával állítjuk be végleges ízét. Mielőtt kész lenne ételünk, kóstoljuk meg, és ha szükséges, sózzunk még rajta. Kifőtt tésztára halmozva tálaljuk.

Tokány jellegű étel, könnyen elkészíthető.