Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Medvehagymás csirkemájjal, gombával rakott tészta recept

Medvehagymás csirkemájjal, gombával rakott tészta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 500 g tészta
    • 500 g csirkemáj
    • 500 g csiperke gomba
    • 1 közepes vöröshagyma
    • 1 tk piros paprika
    • 1 mk őrölt bors
    • 10-12 szál levél medvehagyma
    • 1 cs petrezselyemzöld
    • 0,5 dl olaj
    • 2 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 nagy doboz tejföl
    • 20 dkg reszelt sajt

    Elkészítése:

    A tésztát a szokásos módon megfőzzük.

    A hagymát és a májat kockára, a gombát szeletekre vágjuk. A hagymát üvegesre pároljuk, megszórjuk pirospaprikával majd hozzáadjuk a gombát. Amikor majdnem kész, hozzákeverjük a májat és együtt pirítjuk. Őrölt borssal megszórjuk, készre pároljuk, megsózzuk és hozzáadjuk az apróra vágott medvehagymát és petrezselymet. Összekeverjük és a felvert tojásokkal összefogatjuk. Hagyjuk hűlni.

    Hőálló tálat kikenünk és beletesszük a tészta felét, majd rásimítjuk a tölteléket és betakarjuk a tészta másik felével. Tetejére öntjük a tejfölt, bőven megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegített sütőben, maximum hőfokon szép pirosra sütjük.

    Tipp:

    Vendégváráshoz nagyon jó fogás, mert előre elkészíthetjük, és akkor tesszük sütőbe, mikor a vendégek megérkeznek. Amíg sül nem kell vendégeinket magukra hagynunk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá