Medvehagymás csirkemájjal, gombával rakott tészta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 500 g tészta
- 500 g csirkemáj
- 500 g csiperke gomba
- 1 közepes vöröshagyma
- 1 tk piros paprika
- 1 mk őrölt bors
- 10-12 szál levél medvehagyma
- 1 cs petrezselyemzöld
- 0,5 dl olaj
- 2 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 nagy doboz tejföl
- 20 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
A tésztát a szokásos módon megfőzzük.
A hagymát és a májat kockára, a gombát szeletekre vágjuk. A hagymát üvegesre pároljuk, megszórjuk pirospaprikával majd hozzáadjuk a gombát. Amikor majdnem kész, hozzákeverjük a májat és együtt pirítjuk. Őrölt borssal megszórjuk, készre pároljuk, megsózzuk és hozzáadjuk az apróra vágott medvehagymát és petrezselymet. Összekeverjük és a felvert tojásokkal összefogatjuk. Hagyjuk hűlni.
Hőálló tálat kikenünk és beletesszük a tészta felét, majd rásimítjuk a tölteléket és betakarjuk a tészta másik felével. Tetejére öntjük a tejfölt, bőven megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegített sütőben, maximum hőfokon szép pirosra sütjük.
Tipp:
Vendégváráshoz nagyon jó fogás, mert előre elkészíthetjük, és akkor tesszük sütőbe, mikor a vendégek megérkeznek. Amíg sül nem kell vendégeinket magukra hagynunk.