Medvehagymás csirkemájjal, gombával rakott tészta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 500 g tészta
  • 500 g csirkemáj
  • 500 g csiperke gomba
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 1 tk piros paprika
  • 1 mk őrölt bors
  • 10-12 szál levél medvehagyma
  • 1 cs petrezselyemzöld
  • 0,5 dl olaj
  • 2 egész tojás
  • 1 nagy doboz tejföl
  • 20 dkg reszelt sajt

Elkészítése:

A tésztát a szokásos módon megfőzzük.

A hagymát és a májat kockára, a gombát szeletekre vágjuk. A hagymát üvegesre pároljuk, megszórjuk pirospaprikával majd hozzáadjuk a gombát. Amikor majdnem kész, hozzákeverjük a májat és együtt pirítjuk. Őrölt borssal megszórjuk, készre pároljuk, megsózzuk és hozzáadjuk az apróra vágott medvehagymát és petrezselymet. Összekeverjük és a felvert tojásokkal összefogatjuk. Hagyjuk hűlni.

Hőálló tálat kikenünk és beletesszük a tészta felét, majd rásimítjuk a tölteléket és betakarjuk a tészta másik felével. Tetejére öntjük a tejfölt, bőven megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegített sütőben, maximum hőfokon szép pirosra sütjük.

Tipp:

Vendégváráshoz nagyon jó fogás, mert előre elkészíthetjük, és akkor tesszük sütőbe, mikor a vendégek megérkeznek. Amíg sül nem kell vendégeinket magukra hagynunk.