Mediterrán zöldbabos szelet recept

Hozzávalók:
- 6-8 szelet tarja (illetve ki milyen húst szeret)
- 1 fej vöröshagyma
- 15 dkg zöldbab
- 3 dl paradicsomlé
- zsír
- liszt
- só, bors, bazsalikom
Elkészítése:
A húst enyhén kiklopfoljuk, majd sózzuk.
Egy serpenyőben zsírt hevítünk, a hússzeleteket kevés lisztben megforgatjuk, majd egy-két perc alatt kissé elősütjük, kérget adunk nekik, majd egy nagyobb edénybe tesszük.
Ezután a maradék zsírban megdinszteljük az apróra vágott hagymát és a hússzeletekre öntjük.
Lassú tűzre tesszük, ráöntjük a paradicsomot és annyi vizet, hogy ellepje. Ezután fűszerezzük bazsalikommal és egy kis borssal, valamint beletesszük a zöldbabot (én mirelit zoldbabbal készítettem), majd időnként megkeverve puhára főzzük.
Kötetnek tarhonyát keszítettem hozzá.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »