Mediterrán zöldbabos szelet recept
Hozzávalók:
- 6-8 szelet tarja (illetve ki milyen húst szeret)
- 1 fej vöröshagyma
- 15 dkg zöldbab
- 3 dl paradicsomlé
- zsír
- liszt
- só, bors, bazsalikom
Elkészítése:
A húst enyhén kiklopfoljuk, majd sózzuk.
Egy serpenyőben zsírt hevítünk, a hússzeleteket kevés lisztben megforgatjuk, majd egy-két perc alatt kissé elősütjük, kérget adunk nekik, majd egy nagyobb edénybe tesszük.
Ezután a maradék zsírban megdinszteljük az apróra vágott hagymát és a hússzeletekre öntjük.
Lassú tűzre tesszük, ráöntjük a paradicsomot és annyi vizet, hogy ellepje. Ezután fűszerezzük bazsalikommal és egy kis borssal, valamint beletesszük a zöldbabot (én mirelit zoldbabbal készítettem), majd időnként megkeverve puhára főzzük.
Kötetnek tarhonyát keszítettem hozzá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »










