Mediterrán zöldbabos szelet recept

Hozzávalók:
- 6-8 szelet tarja (illetve ki milyen húst szeret)
- 1 fej vöröshagyma
- 15 dkg zöldbab
- 3 dl paradicsomlé
- zsír
- liszt
- só, bors, bazsalikom
Elkészítése:
A húst enyhén kiklopfoljuk, majd sózzuk.
Egy serpenyőben zsírt hevítünk, a hússzeleteket kevés lisztben megforgatjuk, majd egy-két perc alatt kissé elősütjük, kérget adunk nekik, majd egy nagyobb edénybe tesszük.
Ezután a maradék zsírban megdinszteljük az apróra vágott hagymát és a hússzeletekre öntjük.
Lassú tűzre tesszük, ráöntjük a paradicsomot és annyi vizet, hogy ellepje. Ezután fűszerezzük bazsalikommal és egy kis borssal, valamint beletesszük a zöldbabot (én mirelit zoldbabbal készítettem), majd időnként megkeverve puhára főzzük.
Kötetnek tarhonyát keszítettem hozzá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »